Energiecoach

Een vrijwillige energiecoach geeft u tips om energie te besparen in uw woning. Dit op basis van een energiegesprek. Dankzij een bijdrage van de gemeente is dit kosteloos voor inwoners.

Energiegesprek aanvragen

U kunt gratis een gesprek aanvragen bij lokale energiecoaches. Zo verduurzaamt u uw woning en bespaart u tegelijkertijd op de energierekening.

Een vrijwillige energiecoach komt langs voor een 1-op-1 gesprek en bekijkt met u, hoe de woning energiezuiniger kan worden. U kunt samen kijken naar kleine (snelle) tips, of een stappenplan maken voor grotere stappen. Van slimme verlichting tot isolatie en koeling; elke tip helpt om stappen te zetten in de energietransitie.

De vrijwillige energiecoaches vallen onder de Noord-Hollandse Energiecoöperatie (NHEC). Gemeente Bergen heeft energiegesprekken ingekocht bij de NHEC, zodat woningeigenaren deze gratis kunnen aanvragen.

Gezocht: nieuwe energiecoaches

De gemeente Bergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die zich willen inzetten als energiecoach. Dankzij het succes van het eerder gestarte energiecoach-initiatief, start er binnenkort een nieuwe opleidingsronde voor energiecoaches om het team te versterken.

Aanmelden als energiecoach kan via de website van NHEC.  Wilt u eerst meer weten over hoe het is om een energiecoach te zijn, of hoe de opleiding in elkaar zit? Stel dan uw vragen via info@nhec.nl