Partners

Samenwerkingsverbanden

De BUCH

Ambtenaren van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum werken nauw samen in werkorganisatie de BUCH. Het beleidsprogramma Klimaat is BUCH-breed opgesteld.

RES

De gemeenteraden in Noord-Holland Noord hebben afgesproken samen meer duurzame energie op te wekken. Dit valt onder de Regionale Energie Strategie (RES). De gemeentes en andere betrokken partijen onderzoeken momenteel de mogelijkheden voor windparken en zonneweides.  

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente. Inwoners kunnen hier terecht voor gratis advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning.

Zaffier

Zaffier ondersteunt inwoners van diverse gemeenten bij werk, geldzaken en inburgering. Onderdeel hiervan is steun bij energiearmoede, onder andere met energietoeslag. Zaffier werkt voor Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. 

Energiecoöperaties

De lokale energiecoöperaties zijn opgericht door betrokken inwoners. De vrijwilligers helpen het dorp en haar inwoners op weg in de energietransitie. De gemeente werkt veel samen met de lokale energiecoöperatie Bergen Energie

Energiecoaches

De energiecoaches in gemeente Bergen zijn onderdeel van de Noord-Hollandse Energiecoöperatie (NHEC).