Klusteam brengt gezelligheid en energiebesparing in Bergen

Dankzij het energie-klusteam bespaart Anja uit Bergen nu op haar energierekening. Het energie-klusteam van Stichting Welzijn hielp met een paar simpele oplossingen in haar woning. ‘Ik ben zó blij,’ vertelt ze opgewekt. ‘Deze hulp komt als geroepen. En omdat het van Stichting Welzijn komt, weet ik dat ik erop kan vertrouwen!’ Het klusteam is een succes, en daarom op zoek naar extra klussers.

leestijd: 2 minuten

Anja wist van de gratis klushulp door een advertentie. ‘Ik heb onmiddellijk gereageerd,’ zegt ze resoluut. Normaal doet ze altijd alles zelf, maar helaas lukt dat niet meer door omstandigheden. En dat terwijl ze zo graag stappen wil zetten, richting een duurzamer huis. ‘Duurzaamheid is belangrijk, dat heb ik van huis uit meegekregen. Tegenwoordig is het mode. Je hoort over niets anders, ik vind dat goed, hoor! De meeste mensen doen prima hun best. Maar toch zien ze ook nog veel over het hoofd.’

Radiatorfolie en ledlamp

En dus is het goed dat de energieklussers verstand van zaken hebben! De energieklusser die vandaag bij Anja over de vloer is, is Bergenaar Jan. ‘Ik heb gelukkig twee rechterhanden, en redelijk wat algemene kennis van elektriciteit en bouwkunde,’ vertelt Jan, terwijl hij een radiatorfolie op maat knipt en achter de radiator wurmt. ‘Het lijkt wel aluminiumfolie,’ merkt Anja op. Jan: ‘Ja, maar dan veel sterker. En met de eigenschap dat het warmte weerkaatst. Ik doe vandaag een aantal simpele aanpassingen, en dat ga je meteen merken op je energierekening,’ belooft hij. De folie is aangebracht, en Jan staat alweer bij een lamp, om die te vervangen door een LED-lamp.

Niet alleen klussen

Anja biedt Jan een tweede kopje koffie aan. ‘Een gezellig bezoek is als een medicijn dat je niet van de huisarts krijgt,’ vindt ze, en ze vraag Jan naar de andere activiteiten van Stichting Welzijn. Misschien wil ze ook wel eens mee met een uitje van de PlusBus. Jan slaat de koffie beleefd af: ‘ik heb nog drie klusbezoekjes voor de boeg vandaag, daar zal ik ook wel koffie krijgen,’ grapt hij.

Voor vertrek loopt Jan nog een aantal zaken na, waaronder de deur naar de keuken: ‘Vorige week kwam ik een kromme deur tegen. Dan ontsnapt er veel warmte. Dat was een huurwoning, dus ik de bewoner geadviseerd de woningbouwvereniging te bellen. Binnen een week stonden ze op de stoep; weer een klus geklaard!’ Zo zie je maar, niemand hoeft alles zelf te doen. Samen helpen we elkaar!

Klussers gezocht!

Inmiddels heeft Jan al een aantal vrienden overgehaald om zich aan te sluiten bij het klusteam. Toch zijn er nog meer klussers nodig! Interesse? Meldt u bij Stichting Welzijn. U bepaalt zelf hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent.