Bewoners van de Rekere geven de wijk kleur

Leerlingen van groep 5 van de Roland Holstschool en bewoners van Huis de Rekere hebben de Jan Leijenlaan samen opgefleurd. Ze plaatsten meer dan 1200 vaste planten en vlinderstruiken, die het hele jaar door bloei geven. Dit deden ze afgelopen woensdag samen met de wethouder.

De actie is onderdeel van de GroenSpoor Plant-estafette. Wethouder Verduurzaming Ernest Briët mocht het startsein geven: hij zette de startschop in de grond om een krentenboompje te planten.

Het initiatief om de buurt te vergroenen kwam van bewoners van Huis de Rekere. Zij kwamen in contact met De Groene Reiger, die het idee goed vond passen bij hun GroenSpoor Plant-estafette en graag wilde helpen.

Samen de handen uit de mouwen

Het mooie aan de plant-estafette is, dat veel verschillende partijen bij elkaar worden gebracht, van jong tot oud. Zo verder de bewoners en leerlingen bij het planten geholpen door hoveniers van de Rekere, vrijwilligers van Groei en Bloei, Landschap NH en groenmedewerkers van de gemeente.

Groene oppepper

Buurtbewoners kunnen voortaan genieten van het groen. Dat is zelf al leuk om naar te kijken. En er zal ook meer leven te zien zijn tussen het groen. Zoals gezellig zoemende diertjes, die een oppepper krijgen van de nieuwe beplanting.

Planten zorgen bovendien voor verkoeling. Dat is belangrijk in het steeds warmere klimaat. Ook kan beplanting regenwater opvangen. 

Plant-estafette

Jaarlijks in de herfst trekt de GroenSpoor Plant-estafette door Noord-Holland. In 14 gemeenten planten basisschoolleerlingen, buurtbewoners, zorginstellingen en groene stichtingen samen nieuw groen.

De GroenSpoor Plant-estafette wordt georganiseerd door De Groene Reiger en ondersteund door de gemeente.